Vin fra Samsø

 

 

 

Vinproduktionen

 

Hos Alstrup Vin dyrker vi druetyperne Rondo, Regent og Bolero. Vi anvender traditionel vinificering med malolaktisk gæring i forlængelse den normale gæring.85 % af vinen bliver modnet på franske egetræsfade. Vinene er ufiltrerede.

 

Høsten 2010 var problematisk med en del stilkesyge. Vinen blev alligevel fornuftig. Udsolgt.

 

Høsten 2011 var middelhøst. Høsten tidligere end normal. Vinene har udviklet sig fornuftigt og vi tror på et rigtig godt slutresultat. Vi begynder at komme på flasker i juni. Årets vin er Cuveé Malte og er i 3 varianter. 1. 90% Rondo og 10% Bolero 2. 80% Rondo og 20% Regent 3. 90% Rondo og 10% Regent.

 

2012 var et vanskeligt vinår med for lidt sommer og for megen regn.Høsten var besværlig på grund af gråskimmel,hvilket medførte et større sorteringsarbejde. Alligevel blev vinen rimelig, specielt en blanding af Regent og Rondo,der lå 5 mdr. på fransk egetræsfad var en succes.

 

Vinåret 2013 startede heller ikke for godt da vinteren fortsatte langt ind i april,men en god solrig sommer gjorde underværker. Høsten primo oktober gav fine druer med godt sukkerindhold og næsten intet sorteringsarbejde. Som tidligere år er størstedelen modnet på franske egetræsfade. Vi vil i år have vin baseret på Rondo-Regent og Rondo –Bolero. Endvidere en mindre mængde 100% Bolero og vin på alle 3 rødvinssorter.

 

Herudover har vi som tidligere ”Creme de Cassis”, produceret af solbær fra Samsø og Gårdens rødvin.

 

 

 

 

 

 

 

 Alstrup Vin - Alstrup 3 - 8305 Samsø - email stig@hedeboe.dk