Vores vine

Hos Alstrup Vin dyrker vi druetyperne Rondo, Regent og Bolero. Vi anvender traditionel vinificering med malolaktisk gæring i forlængelse af den normale gæring. 85% af vinen bliver modnet på franske egetræsfade. Vinene er ufiltrerede.

 

2018

Næsten sydfransk varme i maj og juni har fremmet vækst og udvikling. Druerne blomstrede allerede i begyndelsen af juni. Året må blive et usædvanligt godt vinår.

2017

Et svært vinår med kulde og regn. Alligevel havde vores druer pæne sukkerværdier ved høst primo okt. Vores Rosé blev også godt modtaget, men var alt for hurtigt udsolgt. Vore rødvine har lidt mindre fylde end året før, men absolut anbefalelsesværdige.

 

 

2016

Et rigtig godt vinår med pæne sukkerværdier i druerne. Rødvinen med Rondo og Regent, der er modnet på franske egetræsfade var vellykkede.

Blandingen Rondo og Bolero blev også godt modtaget. Vi havde som sædvanligt udsolgt i slutningen af juli.

 

2015

Vinåret 2015 var problematisk med koldt forår og sommer. Vi høstede sent, sorteringsarbejdet var stort og trods alt besværet lover rødvinen godt, men forventes først flasket i juni. Da vi i august ikke forventede noget godt resultat afkortede vi sæsonen for at have vin at smage og sælge i 2016. Vi har 3 forskellige rødvine fra 2014, som vi selv synes er rigtig gode. Druesammensætningen i de 3 vine er: 1. 100% Rondo 2. 18% Regent og 82% Rondo 3. 34% Regent og 66% Rondo. Alle 3 vine er modnet på franske egetræsfade.

 

 

2014

Høsten 2014 blev den bedste i flere år med utrolig fin druekvalitet og næsten ingen sorteringsarbejde. Resultatet var flere gode rødvine der nu er ved at være drikkemodne.

 

 

2013

Vinåret 2013 startede ikke for godt, da vinteren fortsatte langt ind i april, men en god solrig sommer gjorde underværker. Høsten primo oktober gav fine druer med godt sukkerindhold og næsten intet sorteringsarbejde. Som tidligere år var størstedelen modnet på franske egetræsfade. I 2013 havde vi vin baseret på Rondo-Regent og Rondo-Bolero. Endvidere en mindre mængde 100% Bolero og vin på alle 3 rødvinssorter. Endelig havde vi som tidligere år 'Creme de Cassis' produceret af solbær fra Samsø og gårdens vin.